پذیرش پزشکی (MD) از دکتری تخصصی علوم پزشکی (PhD) : هم اکنون فایل پیشنویس طرح پذیرش پزشکی (MD) از دکتری تخصصی علوم پزشکی (PhD) که از سوی کمیته ی مربوطه در وزارت بهداشت پیشنهاد شده است در فضای مجازی در حال نشر است. جدا از درستی یا نادرستی این طرح هنوز اطلاعات زیادی در رابطه با اجرایی شدن آن موجود نیست. به محض هر گونه اطلاعی در این رابطه خبر آن در سایت سنا پزشکی منتشر خواهد شد. توضیحات کامل در متن زیر:
پیش پذیرش پزشکی (MD) از دکتری تخصصی علوم پزشکی (PhD)
پیش نویس آیین نامه برگزاری دوره دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی به دوره پزشکی (PhD به MD) جهت شرکت و پذیرش فارغ التحصیلان دوره دکتری تخصصی رشته های مختلف علوم پایه پزشکی وزارت بهداشت در این دوره به شرح زیر می باشد.
ضرورت
با توجه به اهمیت شایان توجه افزایش دانش بالینی و ضرورت این دانش در بهبود ارائه ی خدمات بالینی و پژوهش های مربوط به این حوزه برای دانش آموختگان رشته های دکتری تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با عنایت به وجود آن در برخی از دانشگاه های معتبر دنیا، لازم است که این دوره در داخل و متناسب با نحوه ی آموزش پزشکی در ایران راه اندازی و اجرا گردد.
به دلیل تفاوت در ماهیت برنامه های آموزشی دوره های پزشکی عمومی و دکتری تخصصی، همواره پزشکان و دانش آموختگان علوم پایه پزشکی در دو دنیای متفاوت می اندیشند و بدین ترتیب برقراری ارتباط موثر بین این دو طیف، یکی از عوامل مهم ارتقای خدمات بالینی و پیشرفت هر دو حیطه پزشکی عمومی و دکتری تخصصی محسوب می شود. این مهم می تواند با برگزاری دوره مذکور میسر گردد.
هدف
هدف اصلی این دوره تربیت دانشمندان پزشک می باشد که در تولید علم توانمند بوده و در بهبود خدمات بالینی موثر باشند. بسیاری دانش آموختگان این دوره، متخصصینی خواهند شد که متوجه جنبه های مهم علوم پایه در یافته های بالینی خواهند شد و از روش های آزمایشگاهی و بهره بردن از علوم پایه پزشکی برای پی بردن به پاتوفیزیولوژی بیماری ها استفاده خواهند کرد.
گروه دیگر دانش آموختگان این دوره، محققانی خواهند شد که اکتشافات و نتایج به دست آمده از تحقیقات آزمایشگاهی را به بالین بیماران خواهند برد. دانش بالینی به پیشبرد این تحقیقات کمک قابل
توجهی خواهد نمود. تعدادی از دانش آموختگان این دوره تبدیل به پیشروان حوزه های علمی خواهند شد. دانش آموختگان این دوره قادر خواهند بود چشم اندازهای بالینی را به گروه های علوم پایه و یا علوم اجتماعی وارد نمایند. دانش آموختگان این دوره می توانند به عنوان رییس بخش های تحقیقاتی موسسات دولتی یا صنعتی و همچنین مسئول تحقیقات علوم بالینی بیمارستان ها به هدایت و سرپرستی تحقیقات انجام کارهای بالینی مرتبط بپردازند.
شرایط ورود به دوره پذیرش پزشکی (MD) از دکتری تخصصی علوم پزشکی (PhD)
واجدین شرایط از بین فارغ التحصیلان رشته های مختلف و مرتبط علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی که دارای شرایط ذیل باشند انتخاب می شوند
الف: کسب معدل بالاتر از 17 در مقطع دکترای تخصصی
ب: داشتن حداقل 5 مقاله در مجلات معتبر داخلی یا خارجی که حداقل 3 تا از مقالات باید اصیل پژوهشی باشد (نمایه شده در پایگاه های ISI یا PubMed) به عنوان نویسنده اول یا مسئول
ج: نداشتن مشکلات آموزشی و اخلاقی اعم از مشروطی و مشکلات انضباطی
د: درخواست فرد فارغ التحصیل واجد شرایط و ثبت نام در آزمون برای ورود به دوره
کلیه متقاضیان واجد شرایط، بایستی از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به آدرسsanjeshp . ir ثبت نام نمایند و در آزمون کتبی شرکت و پذیرفته شوند.
طول دوره پذیرش پزشکی از دکتری تخصصی علوم پزشکی
طول دوره این برنامه 4 سال (8 نیم سال تحصیلی) می باشد.
برنامه درسی: دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مختلف علوم پایه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که دارای شرایط شرکت در این دوره می باشند در یک آزمون جداگانه تحت عنوان آزمون PhD به MD که توسط وزارت بهداشت برگزار خواهد شد شرکت می کنند و در این آزمون از دروس مختلف علوم پایه پزشکی (شامل فیزیولوژی پزشکی، آناتومی و جنین شناسی، میکروب شناسی (باکتری شناسی، قارچ، ویروس و انگل شناسی)، بیوشیمی بالینی، تغذیه، ژنتیک پزشکی، اپیدمیولوژی و...) بر اساس میزان اهمیت هر درس سوال طرح خواهد شد و این سوالات به صورت تستی چهار جوابی و دارای نمره منفی می باشد. در پایان افرادی که حداقل 30 درصد نمره کل آزمون را کسب کرده باشند وارد رقابت خواهند شد و بر اساس میزان نمره آزمون در دانشگاه های مختلف تیپ 1 پذیرفته خواهند شد و پس از پذیرش نهایی وارد دوره فیزیوپاتولوژی مشابه با سایر دانشجویان دوره پزشکی خواهند شد. ضمن آنکه با توجه به اهمیت بالای دروس علوم تشریح، فیزیولوژی پزشکی، بیوشیمی بالینی و آسیب شناسی در مرحله ی علوم پایه ی پزشکی کسب حداقل 50 درصد نمره کل از هر کدام از این 4 درس (با لحاظ نمره منفی) برای ورود به دوره الزامی می باشد.
آیا داشتن پایان نامه برای پذیرش پزشکی الزامی است؟
با توجه به اینکه دانشجویان این دوره خود دانشمندان و اساتید حوزه علوم پایه پزشکی محسوب می شوند و قبلا پایان نامه ی دوره دکترای تخصصی را انجام داده اند لذا پایان نامه ای برای این مقطع در نظر گرفته نشده و فقط موظف به ارائه ی یک پروژه ی بالینی خواهند بود.
رشته های مورد پذیرش پزشکی از دکتری تخصصی علوم پزشکی
مدارک و رشته های مورد پذیرش برای شرکت در آزمون مذکور شامل؛ داشتن مدرک دکتری تخصصی در رشته های بیوشیمی بالینی، ایمنی شناسی پزشکی، علوم تغذیه، ژنتیک پزشکی، آمار زیستی و اپیدمیولوژی، باکتری شناسی پزشکی، قارچ شناسی پزشکی، ویروس شناسی پزشکی، انگل شناسی پزشکی، خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون (هماتولوژی)، فارماکولوژی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، بیولوژی تولیدمثل، نانوفناوری پزشکی، حشره شناسی پزشکی، علوم اعصاب، روانشناسی بالینی (فارغ التحصیل وزارت بهداشت)، فیزیک و تصویربرداری پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، آموزش پزشکی، پرستاری، بهداشت باروری، آناتومی (علوم تشریح)، فیزیولوژی پزشکی، مهندسی بافت، بیوتکنولوژی پزشکی، پزشکی مولکولی و مامایی می باشد. لازم به ذکر است که فقط مدرک دکتری تخصصی آموزشی مورد قبول می باشد و مدارک PhD By Research جهت شرکت در آزمون قابل پذیرش نمی باشد.
نحوه پذیرش پزشکی از دکتری تخصصی علوم پزشکی
از داوطلبین واجد شرایط ماده 3 آیین نامه بر اساس نمره کل آزمون به تعداد ظرفیت اعلام شده توسط دانشگاههای مختلف دانشجو پذیرش خواهد شد.
دانشگاه های پذیرنده دانشجو پزشکی از دکتری تخصصی علوم پزشکی
دوره مذکور در 8 دانشگاه تیپ 1 در مناطق جغرافیایی مختلف کشور شامل دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، تبریز، شیراز، مشهد، اصفهان و اهواز برگزار و از طریق آزمون سالانه دانشجو پذیرش می شود.
گواهینامه
به دانش آموختگان این دوره دانشنامه ی پزشکی (MD) اعطا می شود و دانش آموختگان این دوره می توانند از مزایای دانش آموختگان دوره های دکترای پزشکی استفاده نمایند.
لینک مرتبط:
زمان ثبت نام و برگزاری آزمون دکتری وزارت بهداشت 99-1400
زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 99-1400
شرط نداشتن مشروطی برای دوره دکترای تخصصی است یا ارشد و کارشناسی را هم شامل می شود؟
عدم داشتن مشروطی فقط مربوط به دوره دکتری تخصصی است. آیین نامه پذیرش دکتری تخصصی علوم پزشکی به رشته پزشکی (PhD to MD Course) از جمله عدالت محورترین طرح ها در چند سال گذشته در وزارت بهداشت می باشد و می تواند بسیار به انگیزه دانشجویان کمک کند که برای ادامه تحصیل در رشته ی کارشناسی خود تلاش کنند و خود را توانمند سازند. ضمن اینکه مقاله ی این دوره به آدرس اینترنتی زیر در مجله ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چاپ شده است که طراحان این دوره جرییات بیشتری را در مقاله نوشتند.
لینک دریافت فایل پی دی اف مقاله مربوط به راه اندازی دوره؛
http://nnj.mums.ac.ir/article_14624.html
موفق باشید
با توجه به اینکه در این دوره داشتن شرط معدل دروس تئو ی وجود داره و در دوره دکتری پژوهش محور دروس تئوری وجود نداره لذا قرار داده نشده و از طرفی دکتری پژوهشی تا یکی دوسال گذشته اصلا در کنکور شرکت نمیکردند و بدون کنکور بود، و بحث بعدیم این هست که برای دوره پژوهشی اصلا اسم رشته وجود نداره و فقط حیطه پژوهش هست مثلا پژوهشگر در حیطه اپیدمیولوژی بیماری های قلبی، بنابراین عملا رشته خاصی برای تحصیل ندارن و هدف این دوره بها دادن به دکتری های اموزشی وزارت بهداشت است که با کنکور وارد شدن و واحدهای آموزشی تئوری رو پاس کردن
موفق باشید
به امید عدل و انصاف
کنکور رو که در تمام دنیا برای دبیرستان هم دارن برمیدارن در ضمن کنکوری بود هر مرکزی کنکور خودش رو داشت و سوالات خودشون رو داشتند برای من که اینطور بود و هر کس کنکور آموزشی رو تا مرحله مصاحبه رفته بود و مدرک ارائه میداد امتیاز میگرفت. به اضافه اینکه هرکه تعداد مقالاتش بالاتر بود و ایده نو مرتبط با مرکز ارائه می داد برای ورود قبول می شد که به نظرم خیلی سخت و تخصصی بود. در طول سال هم چندین مقاله از ما میخواستند. امیدوارم منتشر کنید.
یا حق
درود بر شما
رشته ی بیوفیزیک جز رشته های وزارت علوم هست و قبلنا چون فیزیک پزشکی نبوده یا بعضا با پارتی وارد وزارت بهداشت شدند مانند بعضی رشته های دیگر مانند ژنتیک مولکولی یا بیوشیمی(زیر شاخه زیست شناسی) که مربوط ب وزارت علوم هست و ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد.
پیروز باشید
ظاهر شرایط سنی تعیین نکردن ولی زمزمه های هست که سقف سنی رو ۵۰ سال بذارن
موفق باشید
برگزاری این آزمون و دوره قطعی شده یا در حد پیشنهاد هست؟
زمان تقریبی آزمون کی هست؟
ثبت نام چجوری هست؟ تو سایت که چیزی نیست
ثبت نام چجوری هست؟
از رشته بیوتک دارویی اسمی برده نشده درصورتیکه بیوتک پزشکی جزو رشته های مقبول در پذیرش اعلام شده و رشته بیوتک دارویی و چزشکی تنها در چند واحد تفاوت دارند
رشته بیوتکنولوژی دارویی جز رشته های تخصص داروسازی هست و ارتباطی به علوم پایه پزشکی ندارد کما اینکه هیچکدام از تخصصهای داروسازی در لیست رشته ها نیست، ضمنا رشته داروشناسی(فارما کولوژی) که جز رشته ها می باشد زیرمجموعه علوم پایه پزشکی می باشد نه داروسازی.
موید باشید
از دکترای تخصصی به پزشکی شرکت میکنند یا از پزشکی به دکترای تخصصی ؟؟؟؟
لطفا جوابمو بدید
کجا قبول شدید؟
نیز جزو یکی از نیازهای غیر قابل انکار خواهد بود .زیرا یکی از مدارک لازم برای دکترای مدیریت سلامت ، کار شناسی ارشد انفورماتیک است و برای رفتن به ارشد انفورماتیک پزشکی ، داشتن مدرک کارشناسی کامپیوتر الزمامی است . پس در اینده بنظر اینجانب دکترای پزشکی عمومی دارای دو پایه ( پایه پزشکی - پایه کامپیوتر ) خواهدبود و یکی از رشته های مورد پذیرش پزشکی از دکتری تخصصی علوم پزشکی همان دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت است .
مدرک دکتری تخصصی دانشگاه آزاد هم قبوله؟
یه نکته هم اینکه:
در بعضی کشورهای خارجی دیدم که از دکتری تخصصی رشته ریاضی، طرف رفته پزشکی خونده و عنوان phd MD گرفته.. (البته شاید تحقیقاتش دخالت دادن ریاضی در امور پزشکی بوده، اما به هر حال دلیلی وجود نداره که از وزارت علوم، کسی نتونه شرکت کنه وقتی آزمون ورودی مربوطه رو بتونه قبول بشه..)
مدرک دکتری تخصصی دانشگاه آزاد بشرطی که رشته ی علوم پایه پزشکی باشه مثل مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، پرستاری و... قابل قبول خواهد بود، اما با توجه به حساسیت آموزش پزشکی در ایران به هیچ عنوان مدارک وزارت علوم قابل پذیرش نخواهد بود
متشکرم
آیا این دوره در سال های اخیر دانشجویی پذیرفته یا اینکه هنوز در مرحله پیشنهاد است؟
آیا از طریق این دوره در سال های اخیر دانشجویی پذیرفته شده و یا هنوز در مرحله پیشنهاد است؟
مگه این پزشکی چی داره که اینقدر هممون دوست داریم پزشک شیم. به همون phd خودمون بچسبیم خوب
اینقدرم پزشکارو گنده نکنیم
ممنون میشم لینک ثبت نام و یا اطلاعات تکمیلی مرتبط با این موضوع در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
و اینکه چرا رشته سم شناسی بالینی در این مجموعه قرار نگرفته؟!!
طرح بسیار خوبیه، لطفا پیگیری بفرمایید که اجرایی بشه
با تشکر
به نظر من این دوره بسیار خوب و راهگشا میتونه باشه و تشکر میکنم از کسانی که این دوره را پیشنهاد داده اند، ضمنا کمپینی برای حمایت از این دوره در خبرگزاری فارس راه افتاده که نزدیکه ۱۰۰۰ نفر موافقت کرده اند،
لطفا جهت اجرایی شدن سریعتر شما هم حمایت بفرمایید، لینک کمپین رو در زیر میذارم؛
لینک کمپین؛
https://www.farsnews.ir/my/c/28974
از کارشناسان و اساتید سنا هم خواهشمندم که راه اندازی این دوره را پیگیری کنند
ممنون
رشته سلولی کاربردی هم برای وزارت بهداشت است اما در لیست رشته ها نمی باشد می فرمایید علتش چیست؟
در آخرین ورژن پیش نویس آیین نامه شرط معدل ۱۶ در نظر گرفته شد در مقطع دکتری تخصصی(البته بدون احتساب نمره پایان نامه).
موید باشید
لیست رشته ها ناقص می باشد و رشته هایی همچون علوم سلولی کاربردی و سم شناسی که به مراتب به درمان نزدیک تر هستند.
این مطالبه نباید اختصاص به دارندگان دکتری آموزشی باشد و By research نیز هیچ تفاوتی از این بابت نباید داشته باشند.
بنده هیئت علمی می باشم ولی با تنگ نظری نباید پیش برویم.
فعلا تمامی تخصص های داروسازی در لیست رشته ها قرار ندارند از جمله سم شناسی، ولی رشته علوم سلولی و کاربردی در لیست نهایی رشته ها که در مقاله هست وجود دارد، و همچنین فایل آیین نامه بصورت پیش نویس است.
آیا دکترای تخصصی علوم اعصاب شناختی از وزارت علوم میتواند در آزمون شرکت کند؟
هیچکدام از رشته های وزارت علوم در لیست رشته های مجاز برای شرکت در آزمون وجود ندارند چون مسئولان وزارت بهداشت به دلیل نحوه آموزش متفاوت دو وزارت خانه اکیدا با آن مخالف هستند.
موفق باشید
این طرح با لیسانس به پزشکی متفاوت است و هیچ تداخلی با آن ندارد، پس منتفی نیست و در حال پیگیری می باشد، ضمنا لیسانس به پزشکی مخصوص فارغالتحصیلان کارشناسی می باشد و این دوره مخصوص فارغالتحصیلان دکتری تخصصی وزارت بهداشت می باشد. برای لیسانس به پزشکی آیین نامش نوشته شده و شرط سنی همون ۲۵ و ۲۷ سال(با احتساب سربازی) می باشد، ولی این دوره محدودیت سنی ندارد و اگرم داشته باشد ۵۰ سال می باشد، پس از دوره پی اچدی به ام دی حمایت کنید چون یکی از عدالت محور ترین دورههاست، و در زمان حاضر که بیماری کرونا هم هست می تواند به بهترین نحو ارتباط بین علوم پاسع پزشکی و بالین را برقرار نماید و به پیشبرد پژوهش های مشترک کمک کند.
طرح به وزارت بهداشت داده شده و در حال پیگیری می باشد در معاونت آموزشی وزارت بهداشت (دکتر حقدوست) و روند تصویب آن تا حدودی پیش رفته است.
ضمنا شماره نامه مربوط به این موضوع در دبیرخانه مرکزی وزارت بهداشت 1/41667 و شماره پیگیرد آن هم 101956042557 می باشد و خودتان هم میتوانید موضوع را از وزارت بهداشت پیگیری نمایید.
موفق باشید.
ضمنا فارماکولوژی اساسا و اصالتا از داروسازی است و حتی داروسازی عمومی به پزشکی منطقی تر از phd های متفرقه به پزشکی بنظر میرسد
رشته مطالعات اعتیاد جز رشته ها هست و در فایل مقاله ذکر گردیده است.
یا فقط بحث پژوهشیه؟؟
بله میشه طبابت کرد و هیچ تفاوتی با بقیه نداره و در حقیقت مدرک پزشکی عمومی اعطا میشه
بله شامل میشه، البته شاید بعد از قبولی چند واحدی پیشنیاز داشته باشند
سالمندشناسی جز رشته هست و در فایل مقاله که در مجله علمی پژوهشی نوید نو(دانشگاه علوم پزشکی مشهد) منتشر شده ذکر شده است.
پیروز باشید
چنین آیتمی را مصوب کردید.
فارغ التحصیلان پژوهشی هم واحد اموزشی دارند ولی درصد امتیاز پایان نامه ومیزان مقالاتی که در این دوره می خواهند خیلی بیشتر است که تبعا میزان انرژی بیشتری لازم دارد تا پاس کردن چند درس حفظی و تئوری .و نهایتا هم براساس واحدهای گذرانده و همچنین عنوان پایان نامه و خلاصه آن به همراه مقالاتی که در آن حیطه به دست اورده شده رشته تحصیلی توسط وزارت خانه ازمیان رشته های مصوب وزارت بهداشت مشخص می شود . این حق نیست که اینجا هم تبعیض بین دکترای پژوهشی و اموزشی قائل شوند
همون امتحان جامع که نداشتین خودش یه دنیاست
خیر دوره منقضی نشده و در حال پیگیری هست. متاسفانه ظاهرا با یک دوره یکساله جایگزین شده که در حال رایزنی و حل مشکل و اجرایی شدن دوره اصلی 4 ساله هستند. انشاالله بزودی مشکل رفع خواهد شد.
کاش شرط تعداد مقالات حذف بشه.. مطمئنا کسی که دکتری داره مقاله هم داره که تونسته دفاع کنه ولی شاید از برای همگان به دلیل شرایط خاص، ۵ تا مقاله نداشته باشه
رد شده
خیلی عجیبه
مهندسی پزشکی مهمترین رشته در طراحی تجهیزات پزشکیه و قطعا این تلفیق میتونه کمک موثرتری به درک بهتر در طراحی و تولید تجهیزات پزشکی تشخیصی و درمانی بشه
داستان مهندسی پزشکی توی وزارت بهداشت شده عین شترمرغ
یه جا میگن شما مهندسی هستین و از مزایای رشته های بهداشت و درمانی محروم میشن یه جا میگن شما که در حوزه های بهداشت و درمان فعالید و مزایای فنی و مهندسی شامل حالتون نمیشه
و چند سال میبره تا تصویب بشه و اینکه ایا پذیرفته شدگاه از phd با پزشکی هایی که در کنکور قبول شدند در یک کلاس هستند یا جدا برگزار میشه چون در کشورهای خارجی اختصاصی هست این دوره برای پزشک هایی که ازphd وارد شدن
و اینکه ایا پزشکی هایی که از phdپذرش شدن جدا بهشون تدریس داده میشه یا با بچه های لیسانس به پزشکی و کنکور یکی هست کلاسشون؟
لینک کمپین؛
https://www.farsnews.ir/my/c/28974
از کارشناسان و اساتید سنا هم خواهشمندم که راه اندازی این دوره را پیگیری کنند
ممنون
چرا رشته شیمی دارویی از گرایش های رشته داروسازی لحاظ نشده است؟
چرا گرایش های مختلف داروسازی مثل شیمی دارویی لحاظ نشده است؟
من شنیدم همین چند روز پیش این طرح تصویب شده، آیا درسته؟ نامه شو من دیدم.
من هنوز تعهداتمو نگذروندم. مشکلی نیست؟
برای شرکت در این ازمون کسی که کارشناسی وزارت علوم بوده و ارشد و phd وزارت بهداشت مشکلی نیست؟
برای شرکت در این ازمون برای کسی که کارشناسی وزارت علوم بوده و ارشد و phdوزارت بهداشت مشکلی نیست؟
دکترای تخصصی فارماکولوژی از وزارت غلوم میتونه در این دوره شرکت کنه؟
ممنون
دکترای فارماکولوژی از وزارت علوم میتونه شرکت کنه؟
ممنون
به نظر بنده عالی ترین مدرک در کشور دوره PhD است بعد بیایند به عقب برگردونند که پزشکی بخونند به نظرم یک یا دو دوره می گیرند دانشجو که اهداف برآورده شه بعد حذف می کنند که بماند ..... و اینکه برای دوره تخصصی نتونستند اشتغال ایجاد کنند که بسیاری از کشور خارج شدند الان با این موضوعات ترغیب ایجاد کردند به نظرم جایز نیست و مسئله بعد اینکه فقط از رشته های علوم پزشکی به ام دی و بسیاری از رشته ها در کنکور دکتری تخصصی از ارشد وزارت علوم قبول شدند یا اینکه شرایط ثبت نام برای کنکور داشتند و درکل این طرح نادیده گرفتن عالی ترین دوره که PhD، است بنابراین به جای این کارهای خلاقانه و پزشک محور بگیرند به نظر میاد بایستی تصمیم گیری های با دید پزشک محور را از وزارت خارج کرد.